Gaziler Sosyal hizmetler Merkezi'nin kuruluş gayelerinden biri olan, Belediyelerimize Gazilerimize yönelik sosyal tesislerin yaptırılması hayali Ankara'da gerçekleşti. Hedefimiz tüm büyükşehir belediyelerimizde şehit ve gazi müdürlükleri kurularak, Türkiye'nin tüm büyükşehirlerinde gazilerimiz ve şehit ailelerimize yönelik sosyal tesislerin, huzur ve bakımevlerinin, psikolojik danışma merkezi, Gazi konuk evi ve gazilerimiz ve engellilere yönenlik spor tesislerinin kurulması yönünde. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ başkanımıza şehit ve gazi camiamıza hassasiyetlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.
Kahraman gazilerin birlikte vakit geçirebilmeleri için sosyal tesis yapılması çalışmalarına başlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram-ı Veli Çarşısı’ndaki Gaziler Sosyal Tesisinin açılışını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirecek.
Açılış hakkında bilgi veren Şehit Yakınları ve Gaziler Koordinatörü Ömer Faruk Sanal, “Başkanımız göreve geldiği günden itibaren şehit yakınları ve gazilerle ilgili çalışmalarda personelini teşvik etti. Bu konuyla ilgili bir takım planlar oluşturuldu. Bu planların bir parçası da Şehit Yakınları ve Gaziler Koordinasyon Merkezi’nin kurulması ve gazilerin sosyalleşmesi için bir tesis oluşturulmasıydı” dedi. Sanal, “Salgın biter bitmez, kahraman gazilerimiz buluşup beraber vakit geçirebilecekleri, kitap okuyabilecekleri sosyal bir mekâna kavuşmuş olacaklar” ifadelerini kullandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler müdürlüğünün ilk faaliyeti olarak Ankara’ya Gaziler Sosyal Tesisini kurmak oldu. Ankara Büyükşehir Belediyemize, Başkan Mansur YAVAŞ'a, Şehit Yakınları ve Gaziler Koordinatörü Ömer Faruk SANAL'a ve bu tesisin açılışı için emek veren tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederiz. Türkiye Cumhuriyeti vatanını, bayrağını, milletini, değerlerini, kahramanlarını seven ve sahiplenen fedakar omuzlar üzerinde yükselecektir. İyiki Varsınız.
Gaziler Sosyal Hizmetler Merkezi